Onderhoud: migratie s09.servitnow.nl & s10.servitnow.nl

Hier worden de komende uren updates gegevens over de voortgang van de migratie van  de servers s05.servitnow.nl en s08.servitnow.nl van de oude (oVirt) omgeving naar de nieuwe (VMWare) omgeving.

Om 1:00 wordt begonnen met het uitzetten van de webservers op beide servers, waarna de accounts op beide servers worden gekopieerd naar de nieuwe servers. Deze kopie wordt gemaakt van alle gegevens, inclusief de databases, maar exclusief de website bestanden en de e-mail bestanden. Die worden in een 2e kopieerslag overgezet.

=== UPDATE 1:00 ===

We zijn begonnen: de webservers gaan nu uit op beide servers en inkomende e-mail wordt vastgehouden en pas afgeleverd op de nieuwe servers. Daarna wordt gestart met het kopieren van alle accounts van de oude naar de nieuwe servers (exclusief de website en e-mail bestanden).

=== UPDATE 1:22 ===

Inmiddels zijn van alle accounts backups gemaakt. Deze worden nu terug gezet op de nieuwe servers.

=== UPDATE 2:25 ===

De accounts zijn terug gezet op de nieuwe servers. Nu worden de website en e-mail bestanden overgezet. Aangezien dit al een keer vandaag gedaan is, hoeven nu alleen de wijzigingen overgezet te worden.

=== UPDATE 2.47 ===

Bij deze zijn ook alle e-mail en website bestanden overgezet van de oude servers naar de nieuwe servers. De oude servers zijn uitgezet en de nieuwe servers zijn een laatste keer herstart. Na zojuist wat laatste controles uitgevoerd te hebben, wordt bij deze het onderhoud afgesloten.

Reacties zijn gesloten.