Onderhoud: migratie s05.servitnow.nl & s08.servitnow.nl

Hier worden de komende uren updates gegevens over de voortgang van de migratie van  de servers s05.servitnow.nl en s08.servitnow.nl van de oude (oVirt) omgeving naar de nieuwe (VMWare) omgeving.

Om 1:00 wordt begonnen met het uitzetten van de webservers op beide servers, waarna de accounts op beide servers worden gekopieerd naar de nieuwe servers. Deze kopie wordt gemaakt van alle gegevens, inclusief de databases, maar exclusief de website bestanden en de e-mail bestanden. Die worden in een 2e kopieerslag overgezet.

=== UPDATE 1:00 ===

We zijn begonnen: de webservers gaan nu uit op beide servers en inkomende e-mail wordt vastgehouden en pas afgeleverd op de nieuwe servers. Daarna wordt gestart met het kopieren van alle accounts van de oude naar de nieuwe servers (exclusief de website en e-mail bestanden).

=== UPDATE 1:42 ===

Inmiddels zijn van alle accounts backups gemaakt. Deze worden nu terug gezet op de nieuwe servers.

=== UPDATE 2:43 ===

De accounts zijn terug gezet op de nieuwe servers. Nu worden de website en e-mail bestanden overgezet. Aangezien dit al een keer vandaag gedaan is, hoeven nu alleen de wijzigingen overgezet te worden.

=== UPDATE 3:06 ===

De s08.servitnow.nl is klaar en weer volledig online. De e-mail die binnen is gekomen voor deze server wordt in het komende uur alsnog afgeleverd op de nieuwe server.

De laatste accounts op de s05.servitnow.nl worden momenteel terug gezet op de nieuwe server. Zodra dat klaar is worden de website en e-mail bestanden overgezet.

=== UPDATE 3.24 ===

Ook de s05.servitnow.nl is klaar een weer volledig online. De e-mail die binnen is gekomen voor deze server wordt in het komende uur alsnog afgeleverd op de nieuwe server.

Bij deze wordt het onderhoud afgesloten. Voor vragen zijn we bereikbaar via e-mail (info@bhosted.nl), WhatsApp (0165201144) of tijdens kantooruren bellen op 0165201144.

Reacties zijn gesloten.