Uitfasering MySQL 4 en PHP 5.2

Vanaf 3 Maart zal er begonnen worden om de nog draaiende MySQL 4 database server uit te gaan faseren. Daarmee zal er ook een einde komen aan de ondersteuning van PHP 5.2. Als deze migratie afgerond is, zal bHosted.nl alleen nog MySQL 5 ondersteunen, evenals de PHP versies 5.3 en 5.5.

Via deze pagina worden updates, hints en tips gegeven om deze uitfasering voor alle klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hou deze pagina dus in de gaten.

MySQL 4 database overzetten naar MySQL 5

Indien u een MySQL 4 database moet overzetten naar MySQL 5, dan kunt u een uitleg hierover vinden op YouTube: MySQL4 naar MySQL 5 migratie. In het filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe de database overgezet moet worden.

PHP versie aanpassen voor uw website

De PHP versie welke gebruikt wordt door uw website is op eenvoudige wijze aan te passen in het controle paneel. Na het inloggen kunt u doorklikken op de domeinnaam in de middelste kolom. Kies vervolgens in de linker kolom voor Subdomeinen.

Er wordt nu een overzicht getoond van 1 of meerdere subdomeinen, met daar achter vermeldt welke PHP versie er gebruikt wordt. Indien achter 1 of meerdere subdomeinen  PHP 5.2 staat, moet dit per subdomein aangepast worden.

Het kan aangepast worden door het icoontje direct achter PHP 5.2 aan te klikken. Er opent dan een scherm waar de PHP versie op PHP 5.3 of PHP 5.5 gezet kan worden. Na de aanpassing “Opslaan” aanklikken. Het kan maximaal 1 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd. De webserver configuratie wordt namelijk 1 keer per uur herladen. Dat gebeurt tussen het hele uur en kwart over het hele uur.

Reacties zijn gesloten.