Server 3: storingen

Sinds enkele dagen zijn er regelmatig storingen op server 3. Het lijkt te komen door een zware belasting van de server, waardoor deze uit zijn geheugen raakt en naar de harde schijf schrijft. Dit geeft veel vertraging, waardoor de hele server traag wordt.

Om dit probleem op te lossen wordt komende nacht het geheugen in de server verdubbelt. Helaas is het lastig te testen of dit het probleem helemaal oplost, maar het in ieder geval zorgen voor een stabielere server.

Voor het bijplaatsen van het geheugen zal de server uit gezet moeten worden. De verwachting is dat dit circa 15 min. zal duren.

3 reacties:

  1. Aangekomen in het datacentrum zijn de benodigde voorbereidingen getroffen en zal om 0:00 de server uitgezet worden.

  2. Het bijplaatsen van het geheugen (van 32GB naar 64GB) bleek helaas lastiger dan voorzien. Helaas is het uiteindelijk niet gelukt. Daarom is besloten om toch op 32GB te blijven, om de server niet langer uit de lucht te houden, aangezien het al meer dan 1 uur geduurd heeft. Door het herstarten van de server is er wel meer geheugen voor caching vrijgekomen. Dit zal de snelheid van de server ten goede komen.

  3. Het blijkt dat de versie van Linux die momenteel op de bHosted.nl webservers draait geen 64GB toestaat. Daarentegen heeft het herstarten van de server wel de nodige geheugenruimte gegeven om meer de bufferen en daardoor de server sneller te laten draaien.

Reageren is niet mogelijk