Mailcluster beperkt bereikbaar

Sinds circa 2:40 vannacht zijn 2 van de 3 servers uit ons mailcluster niet bereikbaar. Deze 2 servers draaien wel, maar de communicatie met de hoofdserver is weggevallen.

Het mailcluster is dusdanig opgezet, dat er geen problemen zijn met het ontvangen en versturen van mail. Al het mail verkeer loopt dus via de server die nog gewoon bereikbaar is. Deze server heeft het uiteraard wel veel drukker dan normaal, maar functioneert naar verwachting.

Enkele e-mails die toevallig op de onbereikbare servers ontvangen waren, maar nog niet afgeleverd, worden alsnog afgeleverd zodra de servers weer volledig bereikbaar zijn. Mails die sinds het ontstaan van het probleem op de bereikbare server zijn ontvangen, worden direct of met een zeer beperkte vertraging afgeleverd.

We gaan er vanuit dat dit probleem in de loop van de ochtend is opgelost.

=== UPDATE 10:39 ===

In samenwerking met de leverancier is het probleem opgelost en werken alle 3 de servers van het mailcluster weer. Het cluster draait dus weer redundant. Er is geen mail verloren gegaan, maar hooguit met een kleine vertraging ontvangen of verstuurd.

Reacties zijn gesloten.